Luonnonkosmetiikka meikit

Luonnonkosmetiikka meikit

Luonnonkosmetiikka meikit. Tiesitkö, että luonnonkosmetiikka antaa mahdollisuuden meikkien tekemiseen ja käyttöön? Luonnonkosmetiikka meikit ovat turvallinen valinta meikiksi, toisin kuin tavalliset meikit.

 Luonnonkosmetiikka meikit: miten määritellään?

Ei mikä tahansa meikki kelpaa luonnonkosmetiikaksi, vaan luonnonkosmetiikka ja meikit ovat kyseisen alaan keskittyneiden toimijoiden säätelevää ja kontrolloimaa kosmetiikkaa, jonka alkuperä on luonnossa. Lisäksi luonnonkosmetiikka meikit ottavat huomioon tuotteen täyden elinkaaren sekä sen vaikutuksen niin ihmisiin kuin luontoonkin.

Tavalliset meikit sisältävät aineksia, joita iho ei voi hyödyntää ja niissä on muutenkin paljon kaikenlaisia kemikaaleja. Luonnonkosmetiikka meikit sen sijaan sisältävät kustannuksiltaan 60-70% raaka-aineita. Luonnonkosmetiikka meikit noudattavat tarkkoja valmistamiseen ja raaka-aineisiin liittyviä ehtoja, jotta meikkiä voisi pitää eettisesti ja ekologisesti hyvänä ja turvallisena meikkituotteena.

 Luonnonkosmetiikka meikit: raaka-aineista

Luonnonkosmetiikkaan perustuvat meikit tehdään alkuperältään luonnollisista ja niukasti käsitellyistä luonnon raaka-aineista, jotka joko viljellään luonnonmukaisina tuotteina (luomu) tai kerätään luonnosta. Raaka-aineet pystytään jäljittämään meikistä luontoon tai luomuviljelmälle. Meikin raaka-aineet hajoavat biologisesti ja turvallisesti luontoon takaisin. Vain sellaisia säilöntäaineita käytetään, jotka ovat luonnollisia kuten eteeriset öljyt. Jos luonnonkosmetiikka meikit käyttävät eläimistä peräisin olevia aineksia, ne kerätään elävistä eläimistä ja siten, että eläin ei vahingoitu.

Luonnonkosmetiikka meikit: suosituksia

Luonnonkosmetiikkaan olevat meikit tehdään tiettyjen suosituksien mukaisesti. Meikin on aiheutettava niin vähän kuin mahdollista haittoja luonnolle niin meikin valmistuksessa, käytössä kuin hävittämisessäkin. Kaikki luonnonkosmetiikka meikit valmistetaan siten, että niitä ei testata eläimillä eikä eläimille muutenkaan aiheuteta vahinkoa. Meikkien raaka-aineet kerätään luonnosta siten, että luonto ei häiriinny. Uhanalaisia kasveja ei käytetä ja niiden suojelutarpeet huomioidaan.

luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikka meikin pakkausmateriaalit ovat ympäristölle ystävällisiä sekä uudelleen käytettäviä. Mitä tahansa epärealistisia hypetyksiä ei kirjoiteta pakkauksiin, vaan pakkauksen tekstit ovat todenperäistä tietoa antavia.

Luonnonkosmetiikka meikit: mitä raaka-aineet ja valmistustavat eivät saa olla?

Meikkien raaka-aineita ei koskaan säteilytetä eikä niihin lisätä ympäristöä kuormittavia aineita kuten raskasmetalleja. Itsestäänselvää on, että geenimanipulointia ei harrasteta luonnonkosmetiikassa. Keinotekoisia hajusteita, rasvoja ja väriaineita ei saa käyttää luonnonkosmetiikkaa olevissa meikeissä. Petrokemian tuotteet ovat myös pannassa luonnonkosmetiikassa. Ylipäätään kaikki keinotekoinen ja luontoa saastuttava ja terveydelle kyseenalainen on kielletty.

You may also like...

Translate »