Kosmetiikkayrtit

Kosmetiikkayrtit

On mahdollista säästää rahaa tekemälle itse kosmeettisia tuotteita yrteistä. Taloudellisen hyödyn lisäksi pääsee eroon lisäaineista ja tietää myös tarkasti, mitä iholleen laittaa. Suuhygienian hoidossa esim. auttaa mustaherukan lehtiuute (ja kamomilla parantaa suun haavoja). Nokkosveden avulla voi pitää kädet kauniina ja vaaleina. Mehu juolavehnän tuoreista juurista voi tehota selluliittiin.

Kosmetiikkayrtit

Vesiheinästä saa väsynyt olo kyytiä. Vesiheinä salaattia ensin ja päälle vesiheinän hieromista kasvoihin ja silmäluomille taputtelua. Annetaan vaikuttaa vähän aikaa ja huuhdellaan pois. Vesiheinäkään ei ole mikään hyödytön rikkaruoho näin ollen. Muutenkin kosmetiikassa käytetään paljon hyödyksi vaikuttavia aineita, joita on kasveissa.

Yrtit kosmetiikassa

Kotimaisten luonnossa kasvaneiden yrttikasvien avulla ihon uusiutumiskyky paranee ja lisäksi yrtit antavat suojaa ympäristön taholta tulevaa stressiä vastaan. Yrttien käyttäminen aroma- tai kukkaterapiassa auttaa mielen rauhoittamisessa ja vahvistamisessa.

Ole kuitenkin aina hyvin varovainen kasvien keräämisessä ja käyttämisessä, niin sisäisesti nautittuna kuin iholle siveltynä.

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Translate »